Bowlingkurser

Har bowlingivern slagit klorna i dig? Befinner du dig i Stockholm behöver du inte bekymra dig, det finns mängder av bra bowlinghallar att välja mellan, vare sig du önskar vanlig bowling eller discobowling! Men, för det första kanske det skulle vara roligt att bli en bättre bowlare? Hos Medborgarskolan i Stockholm finns det numera möjlighet att bli en bättre bowlingspelare, tillsammans med andra glada entusiaster. Kursen Bli en briljant bowlare riktar sig till personer från 25 år och uppåt och är ett sätt att umgås, träffa nya vänner och öva på bowlingtekniken. Här får du lära dig om bowlingens historia, hur man analyserar en bana, träna på att kasta klotet, hur man räknar steg, släpper klotet och öva spärrar. Kursen pågår under en lördag på New Bowl Center i Stockholm. Vem vet, du kanske träffar kärleken tack vare bowlingen?

När du sen känner dig redo att ge dig ut i bowlingvärlden med dina nya kunskaper finns det ett antal bowlinghallar att rekommendera i Stockholm. En av Stockholms mest klassiska bowlinghallar är Rock & Bowl, på Mariatorget. Bowlinghallen har funnits ända sedan 1937 och har öppet varje dag från 12.00 till 24.00. Musiken i bakgrunden är alltid rock, vilket säkert går att förstå utifrån namnet! Hos Rock & Bowl finns också en fin servering, där du kan hämta krafterna mellan olika spel. I tillägg finns också flipper och fotbollsspel för den som ledsnar på själva bowlingen. Varje säsong spelas också Rockligan, en gång på våren och en gång på hösten. I lokalen sänds dessutom musikvideos och sportsevent på en storbildsskärm.

På Gullmarsplan i Stockholm ligger New Bowl Center, den bowlinghall som nämnda Medborgarskolan använder sig av under sina bowlingkurser. Här spelar du på 16 olika banor. New Bowl kan också erbjuda discobowling för den hugade, samt en kombination av bowling och mat vid namn Biff & Bowling. Självklart finns det möjlighet att använda sig av staket så att inte klotet åker ner i rännan vid sidan om banan, samt delta i festliga barnkalas under söndagarna. New Bowl har också en egen husliga med över 50 lag, där allt från amatörer till bowlingproffs deltar. Du kanske har lust att starta ett eget bowlinglag tillsammans med några vänner? Ni är varmt välkomna! Här finns också ett café, en bar med fulltständigt utskänkningstillstånd, samt en fin restaurang för den hungrige.

Tveka inte att börja bowla idag, bowling är en trevlig sport som skapar många glada skratt och till och med nya vänner!